Skip to main content

Gelovige maar ook ongelovige mensen worden door Jezus geïnspireerd. We kunnen veel leren van zijn manier van leven, naastenliefde, vrijgevigheid, nederigheid, en leiderschap. Na het kijken van deze serie hopen we dat je Jezus echt leert kennen en dat je steeds meer op Hem gaat lijken!

6 lessen van Jezus

Bekijk hieronder de video’s en de bijhorende journals.

[/vc_row_inner]

Verliezen is winnen 11 april

Wat zo bijzonder is aan Gods koninkrijk is dat wanneer je verliest je eigenlijk wint. Het werkt andersom, gek toch? Dit betekend soms dingen opgeven om er iets veel beters voor terug te krijgen. Jezus leert ons dat verliezen juist winnen is. Ben praat aankomende zondag over de kunst van het verliezen.

Ga naar de videoDownload journal

Jezus volgt jou 18 april

Jezus volgt jou! Influencers kan je volgen waar en wanneer je maar wil. Jezus doet het andersom: Hij wil jou volgen! Maar wat betekent het om door Jezus gevolgd te worden? En hoe zien we dat terug in ons dagelijks leven?

Ga naar de videoDownload journal

Het hart van dienen 25 april

In onze maatschappij doet iedereen zijn best om de belangrijkste te zijn en speelt macht een grote rol. Jezus doet hier niet aan mee. Hij heeft vandaag de dag nog veel invloed. Op het gebied van leiderschap kunnen we ook van Jezus’ principes leren, zodat die ons helpen groeien. Ben neemt je mee in situaties waarin Jezus zijn discipelen leert om de minste te zijn, en andere te dienen.

Ga naar de videoDownload journal

Vertrouwen = (niets) doen! 2 mei

Soms vraagt God je om een moedige stap te zetten, terwijl jij in een storm of moeilijke periode zit. Vertrouw jij Hem? Of misschien heb jij het gevoel dat je God steeds teleurstelt. Vertrouw je op Zijn genade en liefde? Jonathan Pellegrom vertelt ons meer over wat je kan doen om te groeien in jouw vertrouwen in God!

Ga naar de videoDownload journal

Het effect van zegenen 9 mei

Klinkt “spill the tea” bekend in jouw oren? De bijbel is heel duidelijk over onze woorden: Laat geen vuile taal over uw lippen komen, maar alleen goede en waar nodig opbouwende woorden, die goeddoen aan wie ze hoort. (Efeziërs 4:29) Jezus gaf ons een zegen en wij mogen elkaar ook bemoedigen. Ben Verboom vertelt ons over hoe jij anderen kan zegenen! Doe je mee?

Ga naar de videoDownload journal

Waarheid & genade 16 mei

Een strijdende, brullende leeuw. Een kwetsbaar lam. Dat zijn twee belangrijke eigenschappen die Jezus laat zien. Wat een fascinerend contrast is dat! Sommigen zien God graag alleen als een lief lammetje. Anderen zien Hem alleen als een sterke leeuw. Maar Hij is het allebei! Aankomende zondag verteld Elmer meer over hoe Jezus aanwezig is in ons leven als leeuw en als lam!

Ga naar de videoDownload journal