Skip to main content

Te druk en gehaast?

By 22 april 2022mei 22nd, 2022Bemoediging

Afgelopen vrijdag was ik met een leuke groep mensen in de kerk aan het werk. Dit doen we nu al een tijd. Maar deze vrijdag had ik het idee om een bemoediging te schrijven. Hopelijk is deze bemoediging speciaal voor jou!

Meestal wanneer ik vraag aan mensen ‘Hoe gaat het?’ krijg ik het antwoord ‘Ja druk’. En vaak geef ik hetzelfde antwoord. Als moeder, voorgangers vrouw en met mijn baan heb ik ook heel wat verantwoordelijkheden en daar kan ik ontzettend druk mee zijn.

De drukte kan je opslokken. Misschien lukt het niet meer om tijd te hebben voor wat je echt belangrijk vind. Ik vind het maar een uitdaging om goed om te gaan met drukte. Daarom kijk ik graag naar een grote inspiratie voor mij: Jezus. Hij had vaak ook volgeboekte dagen. Mensen die veel van Hem vroegen. Aandacht van Hem wilden en tijd van Hem opeisten.

Jezus was vaak druk,
maar nooit gehaast

Maar Jezus was vaak druk, maar nooit gehaast. Jezus trok zich regelmatig terug uit grote mensenmassa’s en druktes. Dat is wat hij ook leerde aan zijn volgelingen. Toen zijn leerlingen op ’n dag terugkeerden van een intensieve missie, zei Hij tegen hen: ‘Ga nu mee naar een eenzame plaats om alleen te zijn en een tijdje uit te rusten. Want het was een voortdurend komen en gaan van mensen’ Marcus 6:31.

Schrijver Henk Jan Kamsteeg legt ons uit waarom dit principe van eenzaamheid, stilte en onthaasten belangrijk is voor het christelijk leven. Hij schrijft: ‘Een gezonde bediening kenmerkt zich door de wisselwerking tussen actie en terugtrekken. Verstandige volgelingen van Christus hebben altijd begrepen dat het praktiseren van eenzaamheid fundamenteel is.’

Alleen zijn dus, opzoek naar een rustige plek om even uit te razen. Tijdens alle drukte af en toe de rust opzoeken. Net zoals Jezus deed. In de stilte heb je ook tijd om even na te denken. Hoe voel ik mij echt? Wat voel ik van binnen? Dit is Essentieel om in contact te blijven met je hart. Ik wil je bemoedigen om deze week je timer te zetten en een keer vijf minuten in de rust te zitten. 5 minuten even helemaal niks! Ik ben heel benieuwd hoe dit bevallen is!

 

Groet, Dorien Verboom

Leave a Reply