Life Access

Buurtgroepen

Op deze pagina meer info over onze buurtgroep samenkomsten

Hechte community

Je hebt tijd om elkaar echt te ontmoeten, elkaar te leren kennen en vriendschap te bouwen.

In de buurt

De buurtgroep is in jouw buurt! Je komt elkaar tegen in de supermarkt, je kunt snel even langslopen voor een gesprek, gezelligheid of hulp. Simpelweg ontmoet je elkaar veel makkelijker omdat je dicht bij elkaar woont. 

Buurt bouwen

Loop je wel eens in je wijk rond en valt je van alles op? Die eenzame buurvrouw, rommel op straat, dat huis dat nodig een opknapbeurt nodig heeft? Naast dat je in de buurtgroepen relaties opbouwt en groeit in je geloof.  Willen we ook impact maken op de buurt. 

Welke buurtgroepen zijn er?

Buurtgroep Almere buiten

De groep bestaat uit 5 deelnemers die samenkomen in de wijk Almere buiten.

Buurtgroep Utrecht Overvecht

Leuk dat je op de buurtgroep Utrecht kijkt! Wij zijn een groep van 8 mensen die samenkomen in Utrecht Overvecht. De jongste deelnemer is student en de oudste al met pensioen! Van single tot gezin met kinderen. Je kunt wel zeggen dat we lekker divers zijn! We vinden het leuk om samen te eten, het geloof te delen en hebben als doel ook om actief te zijn in onze wijk. Door gewoon contact te leggen met onze buren is onze groep al aardig gegroeid. We merken dat we echt vriendschap aan het opbouwen zijn zo helpen we elkaar: bijvoorbeeld met het sjouwen van meubels tot het even op elkaars kinderen passen. Super leuk als je een keer vrijblijvend langs wilt komen.

Je kunt mij bellen of appen op 06-12 65 99 16

Groetjes, Dorien

Buurtgroep Purmerend

Deze groep bestaat uit 4 mensen die samenkomen in Purmerend.

Buurtgroep Amsterdam Nieuw-West

Deze groep komt samen in Amsterdam Nieuw-West en bestaat uit 7 personen.

Buurtgroep Amsterdam Zuid-Oost

Wij komen samen in Amsterdam Zuid-Oost en zijn met z’n vieren.

Buurtgroep Amsterdam Noord

Wij komen samen in Amsterdam Noord en zijn met 5 personen.

Buurtgroep Haarlem (in concept fase)

In Haarlem is momenteel nog geen buurtgroep maar deze willen we wel starten bij genoeg aanmeldingen. Zin om mee te doen?

Buurtgroep Zaandam (in concept fase)

In Zaandam is momenteel nog geen buurtgroep maar deze willen we wel starten bij genoeg aanmeldingen. Zin om mee te doen?

Een voorbeeld van een buurtgroep samenkomst

Samen lunchen, praten, zingen en bidden!

Om 12:00 komt onze groep samen om te lunchen. Er is ruimte om elkaar te ontmoeten en bij te kletsen! Als we uitgegeten zijn pakt iemand uit de groep zijn gitaar erbij en dan zingen we aanbiddings liederen. Daarna deelt er iemand wat zoals een getuigenis of overdenking en bidden we met elkaar. We sluiten af met een voetbal wedstrijd met kinderen uit de buurt!

Meer info over buurtgroepen

Start zelf een buurtgroep

Lees je dit en ben je net als ons mega-enthousiast geworden? Wil je zelf in actie komen en in jouw buurt een groep starten? Kom dan langs op de trainingsavond op 27 oktober in ons gebouw. om 20:00 uur.

Vraag een buurtgroep goodiebag aan! (pre-order)

Om jouw buurtgroep op weg te helpen kun je een buurtgroep goodiebag aanvragen. Hierin vind je bijvoorbeeld een buurtvlag, vlaggetjes, pennen etc. om er samen met jouw buurt echt een feestje van te maken en aan de slag te kunnen.

Wist je dat?

Er wereldwijd meer dan 20 miljoen huiskerken zijn? Het is een van de snelst groeiende vorm van kerkzijn. In China zijn er bijna alleen maar huiskerken en in Nederland zijn er ook steeds meer huiskerken te vinden. Kijk bijvoorbeeld naar De Ark en De Rank.

Waarom buurtgroep bijeenkomsten i.p.v. een dienst?

Je leest in handelingen dat de eerste gemeente samenkwamen in huizen en ook de synagoge bezochten. Oftewel: Kleine bijeenkomsten gecombineerd met grote bijeenkomsten. De Bijbel is voor ons heel belangrijk en we proberen ons dicht bij de waarheid van de Bijbel te houden. Daarom houden we om-en om diensten en buurtgroep samenkomsten.