Skip to main content
Life Access

Buurtgroepen

Op deze pagina meer info over onze buurtgroep samenkomsten

Hechte community
(binnen)

Je hebt tijd om elkaar echt te ontmoeten, elkaar te leren kennen en vriendschap te bouwen.

In de buurt
(buiten)

De buurtgroep is in jouw buurt! Je komt elkaar tegen in de supermarkt, je kunt snel even langslopen voor een gesprek, gezelligheid of hulp. Simpelweg ontmoet je elkaar veel makkelijker omdat je dicht bij elkaar woont.  En loop je wel eens in je wijk rond en valt je van alles op? Die eenzame buurvrouw, rommel op straat, dat huis dat nodig een opknapbeurt nodig heeft? Naast dat je in de buurtgroepen relaties opbouwt en groeit in je geloof.  Willen we ook impact maken op de buurt. 

Geloof
(boven)

In de buurtgroep heb je ruimte om al je vragen te stellen, gebed te vragen en samen te verdiepen in het geloof.  Naast community, je naasten helpen is opgebouwd worden in je geloof ook een doel van een buurtgroep. Wat wil jij dit jaar ontdekken in het geloof?

Buurtgroepen zijn perfect voor mensen die nieuw zijn in de kerk, die meer connectie willen met andere leden, verdieping zoeken in geloof, opgebouwd willen worden, (christelijke) vriendschappen zoeken en meer willen doen voor anderen. Je kunt wel zeggen dat buurtgroepen het kloppende hart zijn van Life Access!

Dorien Verboom

Welke buurtgroepen zijn er?

Ouderen groep (online)

Onze groep bestaat uit 9 personen. 1 persoon is 40 jaar, de rest is boven de 60 jaar en de oudste is 86 jaar jong. Deze groep komt uit verschillende regio’s: Purmerend, Monnickendam, Amsterdam en Hoofddorp. We gaan samen online het Woord delen en met elkaar discussiëren. De contactpersoon is Mei Mei. Als je de groep wil bijwonen, ben je van harte welkom. Schroom niet om te mailen, ook als je vragen hebt.

Buurtgroep Oud- West

Hoi, wat leuk dat je een kijkje neemt bij buurtgroep Oud-West. De buurtgroep bestaat uit vijf vrouwen. 

Onze buurtgroep komt om de twee weken op een zondag om 10:00 uur bij elkaar om te praten over het geloof, het geloof met elkaar te delen, van elkaar te leren, te steunen en te motiveren. Daarnaast staat gezelligheid voorop, waarin we elkaar beter willen leren kennen en relaties op te bouwen. Heb je interesse? Dan mag je mij (Suki) altijd een mailtje sturen. Hopelijk zien we jou gauw!

Buurtgroep Utrecht Overvecht

Leuk dat je op de buurtgroep Utrecht kijkt! Wij zijn een groep van 8 mensen die samenkomen in Utrecht Overvecht. De jongste deelnemer is student en de oudste al met pensioen! Van single tot gezin met kinderen. Je kunt wel zeggen dat we lekker divers zijn! We vinden het leuk om samen te eten, het geloof te delen en hebben als doel ook om actief te zijn in onze wijk. Door gewoon contact te leggen met onze buren is onze groep al aardig gegroeid. We merken dat we echt vriendschap aan het opbouwen zijn zo helpen we elkaar: bijvoorbeeld met het sjouwen van meubels tot het even op elkaars kinderen passen. Super leuk als je een keer vrijblijvend langs wilt komen.

Je kunt mailen om eens kennis te maken via onderstaande button!

Groetjes, Ben

Buurtgroep Purmerend

Ben je woonachtig in Purmerend? Wat leuk, wij ook! Onze groep bestaat uit vijf personen. Waar wij echt van houden is verdieping en discussies rondom geloofsvragen. We lopen moeilijke vragen niet uit de weg, maar durven dit aan te gaan met elkaar. Naast dit houden we ook van uitdagingen op het gebied van brainspelletjes en het oplossen van uitdagende puzzels. In de toekomst hopen we ook eens te gaan klimmen met elkaar. Want Wing (de lead van deze groep) heeft dit als grote hobby. Spreekt dit je aan? Of wil je eens aansluiten om te kijken of er een match is? Je bent van harte welkom om eens kennis te maken bij ons!

Buurtgroep Amsterdam Nieuw-West

Wij zijn een eigentijdse tweetalige Kantonees/Nederlandse groep van 6 studerende en werkende mensen die om de twee weken op zondag bij elkaar komen. In een gezellige sfeer eten we samen, praten we over wat ons bezighoudt, delen we het geloof en de actualiteiten. Voor een leuke sportactiviteit zijn wij ook te vinden.
We proberen elkaar te bemoedigen en elkaar op te bouwen. Het geloof, de liefde en de hoop van Jezus binden ons samen. In de voetstappen van Jezus willen we laten zien wat liefde is. We zouden ons willen inzetten om mensen te helpen die dat nodig hebben.

Aanmelden voor deze groep? Vragen of kennismaken? Dat kan via de button!

Buurtgroep Amsterdam Zuid-Oost

Hallo! We zijn een klein groepje van 3 personen van uiteenlopende leeftijden, dat om de twee weken samenkomen, op de zondag om 10.00. De plek van samenkomst is in de buurt van World of Food, in Amsterdam Zuidoost. In een relaxte, informele sfeer kletsen we een stuk bij, leren, praten we over het geloof en werken we aan vrijwilligersprojecten. Er wordt natuurlijk ook samen gegeten!

Door mensen uit de buurt te bereiken, willen we een community bouwen waarin vriendschappen ontstaan en manieren vinden om elkaar en anderen te ondersteunen. Heb je interesse om langs te komen? Of heb je vragen? Aarzel niet en stuur een mailtje via de button!

Buurtgroep Amsterdam Noord

Woon je in de buurt van Amsterdam Noord en ben je op zoek naar het geloof, dan is deze buurtgroep misschien iets voor jou! Onze groep bestaat uit 6 personen en met elkaar zoeken wij samen God op, daarnaast leren wij elkaar beter kennen door activiteiten te doen, samen te eten en uiteraard over het geloof te praten om zo van elkaar te leren en te motiveren. Verder willen wij ook in de buurt van Amsterdam Noord van betekenis zijn voor onze naasten. Onze neighborhood komt op zondag om 12:15 bij elkaar en het wordt gehouden in de buurt van het Waterlandplein. Woon je in Amsterdam Noord en heb je interesse om bij onze buurtgroep aan te sluiten, meld je dan aan via de button. Uiteraard is het ook mogelijk om 1 keer langs te komen en uit te proberen. Hopelijk zien wij jou snel!

Buurtgroep Haarlem (opstartfase bij genoeg aanmeldingen start de groep)

In Haarlem is momenteel nog geen buurtgroep maar deze willen we wel starten bij genoeg aanmeldingen. Zin om mee te doen?

Buurtgroep Zaandam (opstartfase bij genoeg aanmeldingen start de groep)

In Zaandam is momenteel nog geen buurtgroep maar deze willen we wel starten bij genoeg aanmeldingen. Zin om mee te doen?

We kwamen in aanraking met andere Christenen uit de buurt. Nu komen we eens per maand samen om te bidden voor de buurt.

Dorien AsampanaLeider buurtgroep Utrecht

Meer info over buurtgroepen

Start zelf een buurtgroep

Lees je dit en ben je net als ons mega-enthousiast geworden? Wil je zelf in actie komen en in jouw buurt een groep starten? Kom dan langs op de trainingsavond op in ons gebouw. Zie onze agenda. Wist je dat als je een buurtgroep start je een leuke goodybox ontvangt waar o.a. leuke vlaggetjes in zitten?

Wist je dat?

Er wereldwijd meer dan 20 miljoen huiskerken zijn? Het is een van de snelst groeiende vorm van kerkzijn. In China zijn er bijna alleen maar huiskerken en in Nederland zijn er ook steeds meer huiskerken te vinden. Kijk bijvoorbeeld naar De Ark en De Rank.

Waarom buurtgroep bijeenkomsten i.p.v. een dienst?

Je leest in handelingen dat de eerste gemeente samenkwamen in huizen en ook de synagoge bezochten. Oftewel: Kleine bijeenkomsten gecombineerd met grote bijeenkomsten. De Bijbel is voor ons heel belangrijk en we proberen ons dicht bij de waarheid van de Bijbel te houden. Daarom houden we om-en om diensten en buurtgroep samenkomsten.

Buurtgroep maakt taarten voor vluchtelingen Oekraïne
Evangeliseren op straat in Amsterdam met onze buurtgroep kerk
flyers uitdelen voor Alpha cursus in Amsterdam
Buurtgroep Amsterdam outreach Alpha Cursus
Een voorbeeld van een buurtgroep samenkomst

Elkaar ontmoeten

Om 19:00 komt onze groep samen en starten we met samen eten. Er is ruimte om elkaar te ontmoeten en bij te kletsen! Als we uitgegeten zijn gaan we in gesprek met elkaar om te groeien in ons geloof. Na dit gesprek maken een plan voor volgende samenkomst. We willen dan actief iets gaan doen in de buurt. Misschien een voetbal wedstrijd met kinderen uit de buurt, helpen bij de voedselbank of een eenzame buurvrouw helpen die om de hoek woont. Er zijn genoeg ideeën! We sluiten de avond af met gebed. Tot de volgende!